Møt Jan fra Sandefjord i Fase 1 på Eurodiet:

Allerede ned 13 kg og full av ny energi

Jeg satt på informasjonsmøtet om Eurodiet og tenkte at dette er et opplegg jeg faktisk kommer til å klare å følge. Jeg dro hjem til kona og fortalte at i dag starter mitt nye liv. Hun fikk sjokk, forteller en smilende Jan (54) fra Sandefjord.

 

Starten
Jan P. Christoffersen (54) fra Sandefjord hadde lenge tenk at nå måtte han gjøre noe med kostholdet, men fant ikke helt motivasjonen. Han hadde en BMI på 35. Kona var bekymret for helsa hans og prøvde å pushe han, men han kom liksom aldri i gang. Høyt blodtrykk, høyt kolesterol og et liv med medisiner gjorde at fastlegen også anbefalte Jan å ta grep. Men han orket ikke tanke på mer jojo-slanking. Så en dag så Jan på Facebook at det skulle være et informasjonsmøte om Eurodiet i regi av e2 Helse i Sandefjord, og han bestemte seg for å i det minste ta en tur innom. To timer senere hadde han bestemt seg, han skulle ned i vekt og bli der.

 

Aktiv jojo-slanker
Jan har alltid vært aktiv. Som gammel fotballspiller var han ivrig på «old boys»-laget, men ble plutselig skadet. Da ble det mye sofa, cola og potetgull. Og mat. Jan er hobbykokk og livsnyter og lagde gjerne kosemat både til hverdags og fest. Så tok han noen skippertak med slanking en gang i året.  «Jeg har tatt den danske rikshospital-dietten som går over 13 dager minst fire ganger. Jeg gikk ned opp til 14 kg hver gang jeg tok den, men jeg gikk opp igjen i rekordfart hver eneste gang – og gikk opp mer enn jeg hadde gått ned», forteller Jan. Når han tenker på det nå skjønner han ikke helt hva han drev med.

 

Eurodiet er mye lettere enn forventet – og produktene smaker faktisk godt
«Det vanskeligste var å bestemme seg. Nå er jeg i gang med Fase 1 og det er mye lettere enn jeg trodde», sier Jan. Han forteller at han ikke verken har spesielt sultfølelse eller brus- og potetgullsavn. «Jeg får lov å ta ett glass Pepsi Max om dagen – og det dekker i grunn kosebehovet.»

Eurodiet består av 4 faser. I fase 1 (4 uker) bytter du ut all mat med Eurodiett-måltider kombinert med grønnsaker. I fase 2 erstatter du ett måltid med vanlig mat. I fase 3 innfører du gradvis normalt sunt kosthold. I fase 4 spiser du vanlig balansert kosthold, inspirert av middelhavskost.

Jan er overrasket over hvor godt Eurodiet-produktene smaker. Favoritten er sjokoladefrokostblandingen som jeg spiser til frokost. Dessuten er Jorbærshake og Praline-bar også favoritter. Han liker egentlig alle produktene.

 

Fantastisk oppfølging
En av grunnene til at Jan ble sikker på at Eurodiet var et opplegg han ville klare å følge, er støtteapparatet fra e2 Helse. Det startet allerede på infomøtet. «Jeg visste ikke hva jeg gikk til, men ble tatt utrolig godt i mot. Det var ikke noe flaut og jeg kunne være helt anonym. Jeg skjønte at her var jeg i trygge hender og bestemte meg for å bare hoppe i det», forteller en fornøyd Jan. Han er topp fornøyd med oppfølgingen fra fagpersonene på e2 Helse. Oppfølgingen består av time med både sykepleier, ernæringsfysiolog og lege. «Jeg opplever at de er veldig flinke i faget sitt, men det viktigste er kanskje at de er så gode coacher», sier han. Jan er selv sertifisert NLP coach, så han vet hva han snakker om. Jan jobber som jobbkonsulent i Fønix, der han hjelper ungdommer som har falt utenfor tilbake i jobb. «Det beste av alt, er at gjengen på e2 Helse virkelig  mener det når de sier at de er der for meg. De har et genuint ønske om at jeg skal lykkes – og jeg kan ringe dem når som helst, forteller en entusiastisk Jan.

 

Mye mer energi – og ned 13 kg de 3 første ukene
 «Det som jeg merket best etter bare 3-4 dager var at jeg plutselig fikk enormt overskudd. Jeg fløy rundt i hagen. Kona skjønte ikke hva som skjedde», ler Jan. Etter 3 uker har han gått ned hele 13 kg – og han skal ned 6-7 kg til i fase 2, før han skal gå over til å holde vekten og finne sin nye, sunne livsstil i fase 3 og 4. Fase 4 varer evig, det er en livsstil med vanlig, sunn mat.

 

Like sosial som før
Jan er en utadvendt og sosial type. Han mener det er viktig å ikke gå i hi selv om man slanker seg. «Vær åpen om det og si at du gjør det for helsa», anbefaler han. Jan har bare opplevd positive tilbakemeldinger og oppbacking fra venner og kollegaer. Han tror det blir vanskelig å gå på diett hvis man skal sitte hjemme foran TV´en. «Kom deg ut, gå på besøk, gå en tur, hva som helst, er hans klare råd. Han forteller at naboen kom på spontanvisitt med favoritt-rosevinen på en solfylt ettermiddag. «Det gikk kjempefint. Jeg tok meg dagens glass med Pepsi Max og de tre andre drakk vin. Det var akkurat like hyggelig», forteller han. På jobbtur i helgen tok han med seg Eurodiet-produktene og det var null problem. Jan tok en prat med de som jobbet på kjøkkenet på hotellet, og spurte om de kunne servere han Eurodietmåltidet til middag, sammen med noen av grønnsakene på Ja-listen. Den tok personalet på strak arm og serverte den kremede suppen fra Eurodiet, men litt ingefær oppi, som smakte kjempegodt.

 

Klar oppfordring
Jan er klar i sin anbefaling: «Hvis noen virkelig ønsker å gjøre en endring, så er dette en løsning som er gjennomførbar for de fleste. Det koster litt penger, men det er verdt det. Eurodiet er enkelt å tilberede, da funker det for meg i hvertfall. Dessuten bruker du mye mindre penger på brus og potetgull og alt annet» Han mener det egentlig er ingenting som er viktigere enn helsa. «Jeg vil være sprek nok til å kunne nyte et langt liv med reiser og gode opplevelser. Jeg drømmer om en vingård i Italia når jeg blir pensjonist. Da må jeg ta vare på helsa mi», avslutter Jan.

 

En typisk mat-dag for Jan i fase 1 (denne varer i 4 uker)

 • Frokost: Sjokoladefrokostblanding, blander det i melk uten fett og sukker.
 • Lunsj: Omelett eller proteinpannekake fra Eurodiett, med salat. Gjerne med løk, champignon og paprika, pluss pepper og seltinsalt. Dressing med urter og 1ss olje.
 • Mellommåltid: Jordbærshake eller Praline Bar (begge favoritter)
 • Middag: Proteinpasta fra Eurodiet. Varier med forskjellige grønnsaker. Sukker og fettfri saus, for eksempel Jan hjemmelagede tomatsaus (se oppskrift under). Eller kremet suppe med blomkål, brokkoli og ingefær.
 • Kvelds:3 skiver protein-toast fra Eurodiet, med reddiker, tomater, og sukkererter.

«Bonusmat»:

 • Grønnsaker, så mye du vil av de som står på Ja-listen (som du får av ernæringsfysiologen)
 • Ett glass pepsi max per dag ved behov
 • Ett egg ved behov

 

Jans tips til alle i fase 1:

 • Se på lista hva du kan spise, prøv deg frem med grønnsaker og urter
 • Oppdag nye grønnsaker du trodde du ikke hadde lyst på
 • Tilsett ingefær – det gir god smak til mye
 • Finn deg noe å gjøre inne eller utenfor huset. Da slippe å tenke på at du har lyst på mat.
 • Ikke stress med å trene i fase 1 hvis det blir for tøft. Men prøv å gå deg en tur eller vær litt ute. Jan trener 3-4 ganger i uken, men har alltid likt å trene.
 • Ikke bli hjemme og isoler deg. Vær sosial. Husk, du må ikke drikke vin og spise potetgull for å kose deg.
 • Vær åpen om at du går på Eurodiet – si at du gjør det for helsa.
 • Helt i starten kan du oppleve litt sult, men det går veldig fort over, så hold ut.
 • Husk at alt sitter i hodet – finn strategier for deg selv på hva du skal gjøre hvis det er tunge dager
 • Husk at e2 Helse er der for deg hele veien – og du kan kontakt dem når som helst.

 

Jans supre tomatsaus – supergod til proteinpastaen fra Eurodiet

 • 1 ts olje
 • ¼ løk, finhakkes
 • ½ fedd Hvitløk
 • En stor champignon, finhakkes
 • ½ chili (kan sløyfes hvis du ikke liker sterk mat)
 • ¼ squash i biter
 • 1 boks mosede økologiske tomater på boks (OBS! Sjekk bak at den ikke inneholder sukker eller fett)
 • Krydderurter
 • 1 neve basilikum
 • Seltinsalt
 • Pepper

Fres løk, hvitløk, champignon og chili med 1 ts olje. Når dett er brunet, har du i tomater, squash og urter, lar det putre i 2-3 minutter. Ha oppi seltinsalt og pepper mens det putrer. Server over Eurodiet proteinpasta og nyt!