Gazpacho er en kald grønnsaksuppe som har røtter i Spania. I tillegg til at suppen er god på smak og enkel å lage, er den proppfull av vitaminer og mineraler. Toppet med spekeskinke har du en enkel, sunn og imponerende rett
Til 1 liter suppe trenger du:
1 agurk uten skall
1 rød paprika i biter
1 stilk stangselleri
½ fersk rød chilli uten frø
3 fedd finhakket hvitløk
2 vårløk
1 sjalottløk
1 boks hermetiserte tomater
1 ts tomatpurè
1 ts Seltinsalt
3 dl isvann
1-2 ss eplesider eddik
2 ss olivenolje
½ potte basilikum
1 gul paprika
4 skiver spekeskinke
1 ss olivenolje
Del opp alle grønnsakene i biter og bland inn finhakket chili.
Fres hvitløken i olje til den er blank, pass på at den ikke får farge.
Ha i grønnsakene og stek til de blir blanke. Tilsett de hermetiserte tomatene og tomatpureen og la det småputre et par minutter
Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.
Smak til med salt, pepper og eddik.
Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med basilikum, finhakket gul paprika og spekeskinke.
Ønsker du flere tips? Her finner du flere sunne oppskrifter !
Lykke til!
Hilsen
Mona og Kirsti
Senter for overvekt og livsstil
e2 Helse