Har du diabetes 2 – les her!

  • Har du eller noen du kjenner type 2 diabetes? Da har vi en glad nyhet til deg!
  • Les om studien som bekrefter at behandling med diett virker.
  • På e2 Helse tilbyr vi deg behandling med lignende diett.
  • Dietten passer også for deg som ønsker å gå ned i vekt selv om du ikke har type 2 diabetes.

Nylig ble det publisert en stor britisk studie (DIRECT-studien) i det anerkjente medisinske tidsskriftet Lancet. Den handler om hvordan man kan reversere type 2 diabetes (T2D) og resultatet overrasket forskerne. Konklusjonen er at T2D kan behandles uten medisiner.

Studien ble presentert på den årlige diabetes konferansen på Gardermoen i april i år. Her var e2 Helse representert v/Kirsti og Mona. Les mer om studien her: www.diabetes.no/helsepersonell/fagartikler/frisk-av-diabetes-type-2-ved-vektreduksjon/

Ca. 300 personer deltok i studien. Disse hadde hatt T2D i opptil 6 år. Fra første dag stoppet man behandling med medikamenter og satte deltakerne på en diett med erstatningsmåltider som var lav på kalorier og karbohydrater. Dette pågikk i 3 mnd. Deretter ble erstatningsmåltidene gradvis erstattet med vanlig mat over tid. Behandlingen pågikk totalt i ca. 12 mnd. Målet var å få en rask og stor vektreduksjon. Resultatet var at ca. halvparten av alle pasientene som deltok i studien og som gjennomførte denne, ble helt friske av sin diabetes. Forskere mener at dette skyldes den raske og drastiske reduksjonen av fett i lever og bukspyttkjertelen. Av de som gikk ned 10-15 kg var det 57 % som fikk sin diabetes reversert. Av de som gikk ned 15 kilo eller mer, var det 80 % som ble helt friske av sin diabetes.

Vår behandlingsmetode – mat som medisin

På e2 Helse har vi behandlet pasienter med T2D med lignende diett i 5 år. Vi ser at behandling virker, pasientene går raskt ned i vekt og kan slutte med medisiner.

Eurodiet (link) er skreddersydd for T2D og for de som trenger å gå ned i vekt.

Oppfølging er viktig!

Hos e2 Helse får du oppfølging av helsepersonell (lege, ernæringsfysiolog og sykepleier). Vi tar også blodprøver underveis og vil ved behov samarbeide med fastlegen.

Vi skreddersyr behandlingstilbudet, dvs. at det tilpasses den enkeltes behov. Alle konsultasjoner er en-til-en.

Dietten passer for de fleste som ønsker å gå ned i vekt. Mange av våre pasienter har gått ned i vekt flere ganger og har mye kunnskap om kosthold. Utfordringen for de fleste er å holde stabil vekt over tid etter stort vekttap. Hos oss får du oppfølging så lenge du har behov. Mange av våre pasienter fortsetter hos oss i mange år for å sikre at de holder stabil vekt.

Ønsker du å vite mer – kontakt oss på telefon: 47 87 65 00 eller send en e-post til helse@e2.no

Du kan også bestille en gratis og uforpliktende konsultasjon hos vår sykepleier hvis du vil vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg. Gå inn på hjemmesiden vår: www.e2helse.no og trykk på «bestill time» øverst til høyre. Velg «gratis konsultasjon».