Senter for behandling av overvekt og fedme

Overvekt er en av våre største helseutfordringer med økt risiko for utvikling av diabetes, hjerte-/karsykdommer og andre helseplager.

e2 Helse samarbeider med Fedon, og har lang erfaring med behandling av overvekt.

Vi hjelper deg med å etablere et helhetlig tanke- og adferdsmønster for en sunn livsstil med e2 Metoden.

Vi tilbyr:

    • Gratis konsultasjon med sykepleier for kartlegging av behov.
    • e2 Metoden – veien til varig endring.
    • Effektiv, trygg og varig vektreduksjon under klinisk oppfølging av lege, ernæringsfysiolog, fysioterapeut og sykepleier.
    • Skreddersydd behandling, der vi bl.a. kan tilby Eurodiet*.
    • Individuelle konsultasjoner, og kurs med gruppesamlinger.

*Eurodiet for personer med BMI>30, eller med BMI>27 hvis relaterte helseplager.

Mer om e2 Metoden og Eurodiet

Invitasjon til gruppesamling og Eurodietkurs

 

SUKSESSHISTORIER

“Fra mindre stilig til smal og smidig”

Gry Stake (45) og Peter Johansen (47)

“For oss var mat i fokus og det var ikke en helg hvor vi ikke slo til med god mat, feite og gode sauser, og vin var et must. I ukedagene var det hverdagskost, men ofte ble det overspising og rett på sofaen etter måltidene. Det var ingen trening, og etter som tiden gikk ble vi mer interessert i å sitte foran tv`n enn å aktivisere oss. Vekten økte på oss begge. Vi forsøkte med diverse dietter, men det resulterte i at vi etter kort tid gikk mer opp i vekt enn hva den var før vi begynte.

Etter et besøk på e2 Helse i forbindelse med helsesjekk på jobben, ble det konstatert diabetes type 2. På grunn av dette, sammen med andre dårlige blodprøver, fikk jeg tilbud om å prøve Eurodiet, og jeg fikk med konen min Kari også. Vi hadde ikke hørt om Eurodiet tidligere, så vi fikk forklart hva dette gikk ut på, og hva vi kunne forvente av vektreduksjon.

Vi startet med Eurodiet og e2 Metoden i februar 2015. Kari skulle redusere vekta fra 78 kg til 66 kg, og jeg skulle redusere fra 106,5 kg til 86,5 kg. Etter bare få dager merket vi forandringer. Å følge opplegget var enkelt, produktene var velsmakende og varierte, og dette sammen med masse gode grønnsaker gjorde prosessen enkel. Med god oppfølging fra e2 Helse gikk reduksjonen greit for oss begge.

I april, etter to måneder, var vekten redusert med 10 kg på Kari, og 18 kg på meg selv. Da gikk vi over i fase tre. Denne fasen skulle vise seg å være den vanskelige. Fristelsene var mange, men med god oppfølging fra e2 Helse, samt samtaler med andre i samme situasjon, gikk dette også greit. Vekta ble redusert til litt under det som var planlagt for oss begge, og den kan variere noe, men ikke slik at det blir skremmende.

Etter vektreduksjonen opplever Kari mindre smerter i ledd, bedre energi, og alt arbeid lettere å utføre. Jeg har ikke diabetes type 2 lenger, har sluttet med medisiner mot høyt kolesterol og magesyre, og blodtrykksmedisiner er halvert. Søvnapnè (pustestopp om natta) er også borte. Formen er mye bedre enn tidligere, energien og lysten til å få ting gjort er tilbake, og gleden av å gå på jobb er der i fullt monn.

Inntak av måltider er omtrent det halve av hva vi spiste tidligere, vi nyter maten på en god måte, og vi har endret på en del av kosten. Tidligere spiste vi masse poteter, men nå er det bare èn til to poteter i uken. Poteter er heller erstattet med masse gode grønnsaker, og brød er erstattet med knekkebrød.

Å gjennomføre opplegget, samt følge rådene vi fikk fra e2 Helse, har lært oss å tenke på en helt annen måte, og dermed også hva vi handler inn av mat. Oppfølgingen fra e2 Helse har vært veldig bra, og det har vært med på å få til et bra resultat for oss begge to.”

Kari Kristiansen (66) og Gjert Olaf Kristiansen (64)

“For ca. et år siden bestemte jeg meg for å prøve e2 Metoden hos e2 Helse, da jeg etter alvorlig sykdom hadde gått en del opp i vekt, var sliten og helt ute av form. Av den grunn var det viktig for meg å finne et opplegg med medisinsk ekspertise, hvor økt helsegevinst stod i fokus.

Med Eurodiet var det lett å gå ned i vekt, og sultfølelsen var nærmest fraværende.

Jeg fikk ikke bare hjelp til et opplegg på hva jeg skulle spise for å gå ned i vekt, men også hjelp og personlig veiledning i å tenke gjennom mine mat- og spisevaner, samt følelsene mine rundt dette. Med bakgrunn i dette har jeg denne gangen klart å endre hele livssituasjonen min, og energien og tiltakslysten er tilbake!

Fysioterapeuten på e2 Helse satte opp et treningsprogram til meg, og jeg merker at kreftene også er tilbake, sammen med godt humør.

For et år siden trodde jeg at vi måtte flytte i lettstelt leilighet, men i sommer har jeg kost meg med å jobbe i hagen, og husarbeidet er heller ikke noe problem lenger. I tillegg har jeg fått masse overskudd til barnebarna.

Opplegget med e2 Metoden og Eurodiet kan jeg anbefale! På e2 Helse har de lege, sykepleier, ernæringsfysiolog, fysioterapeut og personlig trener til disposisjon for deg. Det er selvfølgelig hyggelig å gå ned et par størrelser i klær, men det viktigste for meg er den gode helsa og energien jeg har fått. Jeg tror selv at dette tiltaket satte noen prosesser i gang i kroppen min.

Nå går jeg hos ernæringsfysiolog en gang i måneden, og det er et opplegg som fungerer bra for meg. Jeg trenger fortsatt støtte og hjelp, men nyter livet med god helse, mye overskudd og energi, og ser lyst på fremtiden. Jeg har fått et lettere, enklere og bedre liv!”

Eirill Scott Evensen, 68

“Etter lang tids med kamp mot kiloene har jeg endelig funnet min redning. Bare ved en tilfeldighet var det en annonse som dukket opp på facebook. Satt noen dager og tenkte før jeg tok mot til meg og ringte. Dro til avtalt time hos e2 Helse. Der ble jeg møtt av fantastiske mennesker som bryr seg. Det var godt å kjenne på. Satte i gang med godt pågangsmot, og nå har jeg endelig funnet noe som hjelper meg. Maten jeg kan spise er god, og jeg blir behagelig mett. Mange produkter å velge mellom, så da slipper man å gå lei. Mange sorter grønnsaker, og det smaker godt.

Jeg kan ringe e2 Helse om det er noe jeg lurer på, og bare å vite at de er der er min trygghet. Nå har jeg gått på Eurodiet i bare ni uker, mye er forandret, og utrolig mange plager og vondter er borte.

Tidligere var jeg veldig trett, lei meg, og hadde vondt i knær og hofter. Jeg hadde svettetokter om natten og morgenen, og rennende øyne – rett og slett en elendig hverdag. Ikke lyst til noe… Nå har energien kommet tilbake, jeg er mye mer glad, og har lyst til å gjøre så mye!

Jeg har gått ned snart ti kilo, men det er ikke det som er det viktigste. Jeg har fått en kjempepremie allerede, bare ved å kjenne hvor mye det betyr for kroppen, og hvor mye bedre jeg har det med meg selv. Psykisk kjenner jeg meg som en ny person.

Jeg er så lykkelig for at jeg tok kontakt med e2 Helse! Jeg har fortsatt langt igjen til målet, men jeg står på, og jeg skal klare det!”

Wenche H Bund (57)

“En dag i oktober 2014 startet det som skulle forandre våre liv for fremtiden. Det var et møte med personlig trener Monica Haugen på e2 Treningssenter, for å trene bort kilo. Etter tre barn hadde vekten vokst i takt med barna, kiloene var blitt mange, og desto tyngre å få av. Min vekt var 90 kg, og min mann, Morten, veide 160 kg.

Det å følge opp barn på både skole og fritid var blitt stadig vanskeligere i takt med den økende vekten. Bare det å sykle turer, sparke fotball og gå turer foregikk i stadig sjeldnere tilfeller. Kroppen til Morten ble tyngre og pusten dårligere. Alt fra å ta på seg sokker til å knyte skolisser ble vanskeligere. Han hadde store problemer med å sove om natten pga. snorking og søvnapnè (pustestopp), og til slutt hadde ikke kroppen mer energi enn til å klare arbeidsdagen. Søvn ble inntatt overalt, til og med ved middagsbordet, og blodprøver viste diabetes type 2.

Med kun trening var det ikke så enkelt, og Monica Haugen, som også jobber for e2 Helse, introduserte oss for Eurodiet og e2 Metoden.

Et familiemedlem hadde gått på Eurodiet, og da vi så resultatene av dette bestemte vi oss for å kontakte e2 Helse. Vi ble med på et kveldsmøte i regi av e2 Helse hvor vi møtte en del deltagere som brukte Eurodiet. På grunnlag av dette ble det satt opp time med lege Andreas Bjørang og ernæringsfysiolog Kirsti Holt-Nilsen ved e2 Helse. Vi begynte på Eurodiet begge to, Morten raste ned 20 kilo først måneden, og jeg 8 kilo. Vi merket raskt en effektiv reduksjon i kiloene, noe som passet oss meget bra for motivasjonen. Senere ble Eurodiet- produktene byttet ut mot mer vanlig mat, som fisk og kjøtt o.l.

Vi hadde nå kommet inn i en periode hvor vi startet for fullt med trening og variert kosthold, med hjelp av ernæringsfysiolog Kirsti Holt-Nilsen.

Ved hjelp av Eurodiet og e2 Metoden har vi fått et nytt liv i form av en meningsfylt og aktiv hverdag. Oppfølgingen vi har fått ved e2 Helse kunne vi ikke vært foruten. Vi har lært mye om kosthold og trening, og hvordan disse faktorene har innvirkning på hverdagen vår. Vi setter stadig nye mål i hverdagen, som bl.a. å løpe Sandefjordsløpet (5 km). Dette gjennomførte vi begge to uten pause i mai 2015.

Vekt pr. juni 2015 er 112 kg på Morten og 69 kg på meg, og Morten er kvitt både diabetes type 2 og søvnapnè.

Det viktigste er likevel at vi og våre tre barn har fått en helt ny hverdag.  Energinivået er på topp, og det er nå vår jobb å sørge for å holde vekten stabil for fremtiden!”

Morten Østensen (43) og Regine Hansen (38)

“Med faste samtaler med lege og ernæringsfysiolog på e2 Helse, samt kursing av kostveileder fra Dr. Fedon Lindbergsklinikken en gang i måneden, er livet mitt snudd trill rundt. Mange kilo er borte, men viktigst av alt er at helsa og kroppen er så mye bedre. Jeg har igjen kontroll på kroppen min, det er ikke kroppen som har kontroll på meg.”

Tina Bullen Jensen (43)

“Da jeg startet med Eurodiet og e2 Metoden veide jeg 86 kg. I tillegg til overvekt hadde jeg høyt blodtrykk, allergi med mye kløe samt veldig dårlig selvbilde. Jeg brukte også masse medisiner mot helseplagene. I dag bruker jeg ingen medisiner, blodtrykket er helt perfekt, og jeg har heller ingen allergi eller kløe. Vekten er nå 71 kg, altså ingen overvekt, og jeg har også et mye bedre selvbilde. Dette kan jeg anbefale til de som vil ha en ny hverdag. Livsstilsendring som virker!”

Kvinne (41)

“20 kg lettere på tre måneder. Mitt vektproblem var fast-food og trøstespising, men med fantastisk støtte og hjelp med e2 Metoden er dette idag ikke noe som treffer tankene mine. Det som er så flott med Eurodiet er at man har fire forskjellige faser. Man tilsetter mer og mer “vanlig mat” for hver fase, slik at man da ender i kost i balanse. “

Karoline Kjærvik (24)