Har du korsryggutfordringer – slik finner vi ut av årsaken!

e2 Helses kiropraktor Ståle Hauge har gode og dokumenterte metoder for å kartlegge årsaker til dine korsryggsmerter. Når behandleren har funnet årsaken vil du få riktig veiledning og behandling. Vi ønsker at du skal få en bedre rygg for å kunne delta slik du ønsker både privat og på jobb. Her beskriver Ståle Hauge den utvidede og gode ryggundersøkelsen.

Utvidet funksjons-undersøkelse av korsryggen.

Består av to hovedelementer:

  1. Identifisere bevegelser eller stillinger som forsterker ryggsmertene for å finne alternative måter å bevege og belaste ryggen på – inntil ryggen din tåler å bli belastet på vanlig måte i hverdagen. Dette kan også gi en pekepinn på hvilke strukturer som er involvert, og som kan bidra til å forstå bedre hva som skjer med ryggen og hva som forverrer smertene.
  2. Bevegelses analyse som kan avdekke relative svakheter i enkelte muskelgrupper som kan bidra til at du beveger deg på en uhensiktsmessig måte. Dette bidrar til at muskler må kompensere for de funksjonelle muskelsvakhetene og gjør at disse musklene blir stramme, vonde og verkende.

Smerteprovoserende og funksjonelle tester kan altså gi oss en god pekepinn på hva som skjer i ryggen din når du har vondt eller smertene forverres, hvilke strukturer som kan være involvert, og hvilke strategier vi kan benytte for at du skal kunne trene deg opp til å tåle mer av fysisk belastninger uten at du utvikler eller forverrer smertene i ryggen.

Hovedstrategi nr 1 er å forklare deg hvordan du skal bevege deg uten å forverre ryggsmertene. Dette gir deg hjelp til å finne forskjellige «verktøy» for at du skal kunne bevege deg mest mulig normalt i det daglige og for at du ikke skal være redd for å bevege deg i tilfelle smertene forverres – såkalt «fear avoidance». Å bevege seg er viktig for å bidra til å bli bedre i ryggen samt å kunne delta i dagliglivet -både sosialt og i arbeid på en best mulig måte.

Hovedstrategi nr 2 bygger på et vitenskapsbasert øvelses-system utviklet av den kjente kanadiske professor i biomekanikk, Stuart McGill. Han har brukt en hel arbeidskarrière til å forske på hvilke øvelser som gir best trenings-effekt med minst mulig risiko for forverring av ryggproblemene. Professor McGill har publisert hundrevis av forsknings-artikler samt skrevet fire bøker om emnet. Vi har vært så heldige å ha blitt personlig instruert i professor McGills metoder av professoren selv gjennom mange kurs over flere år slik at vi kan benytte disse metodene til å hjelpe deg med ryggplagene på en vitenskapelig og effektiv måte.

Du kan lese mer om dette på www.backfitpro.com

Ønsker du at vår kiropraktor Ståle Hauge skal hjelpe deg? Ta kontakt på tlf. 47 87 65 00 eller bestill time på vår hjemmeside.

 

Les også:

Ta deg tid til en grundig ryggundersøkelse

Uspesifikke ryggplager finnes ikke