Artrosekurs for pasienter

Artrose er en veldig vanlig sykdom, faktisk den mest vanlige kroniske sykdommen for personer over 65 år. Det er også den hyppigste årsaken til inaktivitet hos eldre. Typiske symptomer på artrose er smerte, hevelse og nedsatt bevegelighet i de rammede leddene. Det første tegnet kan derimot være en «slitt» eller degenerativ meniskskade, som rammer mange middelaldrende. Med denne kunnskapen kan vi i dag sette i gang behandling i et mye tidligere stadium enn tidligere.

Sykdommen påvirker leddbrusken, men også strukturer i og rundt hele leddet. Når artrose rammer vektbærende ledd, som hofte og kne, vil mange bli fysisk inaktive. Dette er ikke gunstig! Fysisk aktivitet er svært viktig når du er rammet av artrose. Belastning og bruk av leddene er vesentlig for å forebygge eller bremse opp nedbrytning av leddbrusk. I tillegg styrker fysisk aktivitet og trening muskulaturen som er helt sentral for å absorbere støt under belastning, som igjen «avlaster» leddet.

Med riktig og tilpasset belastning vil det kunne hjelpe deg til å mestre det du har lyst til, samt ha en bedre hverdag med artrose.

På e2 Helse er vi 3 sertifiserte Aktiv-A fysioterapeuter. Aktiv-A står for Aktiv med Artrose og er et program hvor hensikten er å innføre internasjonale retningslinjer for behandling av artrose. Disse retningslinjene vektlegger informasjon, trening og råd om vektkontroll (hvis overvekt). Målet er at alle artrosepasienter i Norge skal bli tilbudt denne kunnskapsbaserte behandling tidlig i sykdomsforløpet.

Hvem er Aktiv-A kurs for?
Personer med lett til moderat kne- og/eller hofteleddsartrose, samt de med degenerativ meniskskade (rynkete eller slitt menisk i kneleddet).

e2 Helse tilbyr:

 • Individuell undersøkelse og kartlegging av funksjon hos en fysioterapeut
  • Det gjøres en vurdering av funksjon, smerter og målsettinger hos en fysioterapeut (testing, samtale og digitalt spørreskjema). Vi ønsker å vite hvordan du ønsker at din hverdag skal være – og hjelpe deg med å oppnå akkurat dette.
 • Artroseskole (pasientundervisning)
  • Du lærer om artrosesykdommen: hva artrose er, symptomer, behandlingsalternativer, hva som påvirker sykdommen, hvordan mestre situasjonen og hva du selv kan gjøre for å få det bedre med artrose. Vi fokuserer mye på betydningen av fysisk aktivitet, et godt kosthold og vektreduksjon (hvis nødvending).
 • Individuelt treningsopplegg basert på den individuelle undersøkelsen (tilgang til video og informasjon om øvelsene)
 • Veiledet trening av fysioterapeut
 • Avsluttende individuell undersøkelse og kartlegging med fysioterapeut (retesting, samtale, digitalt spørreskjema).

Oppstart: 11.06.2024

 • Tidspunkt: Kl 17.30-20.30 (3t)
 • Hvor: e2 Helse, 3.etg. Nygårdsveien 84 (Jotun arena).
 • Bindende påmelding til Tuva på mail; tbp@e2.no innen 07.06.24.

Pris:

 • Pakketilbud 4400,– inneholder:
  – Artroseskole (kurskveld)
  – Undersøkelse/kartlegging og testing hos fysioterapeut (1 t)
  – 5 oppfølging/veiledet trening med fysioterapeut (30 min)
  – Undersøkelse/kartlegging retesting hos fysioterapeut etter 3 mnd (1 t)
 • Kun Artroseskole (kurskveld): 890,-

Man står fritt til å velge mellom pakketilbud, eller kun delta på artroseskolen og eventuelt booke timer etter behov.

FOR PÅMELDING eller ved spørsmål, SEND MAIL TIL VÅR FYSIOTERAPEUT MARTIN ELLER TUVAmah@e2.no eller tbp@e2.no, eller ring oss på tlf. 47876500.

Du kan les mer om våre fysioterapeuter HER.

20220629 E2 Helse Portretter Martin Heierstad20170522 Portrett02

Tuva Bilov-Power