Kald Gazpacho med grønnsaker

Gazpacho er en kald grønnsaksuppe som har røtter i Spania. I tillegg til at suppen er god på smak og enkel å lage, er den proppfull av vitaminer og mineraler. Toppet med spekeskinke har du en enkel, sunn og imponerende rett

Til 1 liter suppe trenger du:

1 agurk uten skall

1 rød paprika i biter

1 stilk stangselleri

½ fersk rød chilli uten frø

3 fedd finhakket hvitløk

2 vårløk

1 sjalottløk

1 boks hermetiserte tomater

1 ts tomatpurè

1 ts Seltinsalt

3 dl isvann

1-2 ss eplesider eddik

2 ss olivenolje

½ potte basilikum

1 gul paprika

4 skiver spekeskinke

1 ss olivenolje

Del opp alle grønnsakene i biter og bland inn finhakket chili.

Fres hvitløken i olje til den er blank, pass på at den ikke får farge.

Ha i grønnsakene og stek til de blir blanke. Tilsett de hermetiserte tomatene og tomatpureen og la det småputre et par minutter

Kjør grønnsakene med stavmikser eller i foodprocessor mens du tilsetter iskaldt vann.

Smak til med salt, pepper og eddik.

Server suppen kald i kalde skåler eller i glass. Topp med basilikum, finhakket gul paprika og spekeskinke.

Ønsker du flere tips? Her finner du flere sunne oppskrifter !

Lykke til!

 

Hilsen
Mona og Kirsti
Senter for overvekt og livsstil
e2 Helse