Julehygge – oppskrifter på desserter til jul

Fruktsalat med vaniljeyoghurt

1 pære, 1 eple
1/2 banan
5–10 små druer
5 hasselnøtter
5 ss vaniljeyoghurt
(ca. 250 kcal)

Del frukten i terninger, og ha over 5 ss vaniljeyoghurt.

Tips: Er det vanskelig å ha en åpnet pose nøtter liggende i skapet uten å spise den opp? Bytt ut nøtter med solsikkekjerner eller en kornblanding med nøtter.

 

Frukt og bær med sjokoladedipp

3 porsjoner:
200–300 g frukt og bær
1 plate mørk sjokolade 70 % kakao.
(ca. 220 kcal pr. porsjon)

Smelt sjokoladen i en bolle (vannbad). Dypp biter av renset frukt og bær i sjokoladen. Avkjøl på matpapirkledd brett og server med tannpirkere i.

 

Yoghurtdessert

1 liten boks (125 g) lettyoghurt
1 ts flytende honning
4 valnøtter
5–10 friske bær
(ca. 150 kcal)

Bland alt sammen. Fint å servere til bær og frukt.

 

LYKKE TIL!