Yrkeshygiene
e2 Helses bedriftshelsetjeneste foretar rådgivning, befaringer og yrkeshygieniske vurderinger med forslag til forbedringer ved din bedrift, blant annet innen temaene:
- Støy
- Støv, f.eks. tre-, betong-, stein-, asbest-, mel- eller metallstøv.
- Inneklima (temperatur, karbondioksid (CO2) og luftfuktighet)
- Belysning
- Kjemisk eksponering samt lagring og transport av kjemikalier
- Vibrasjoner fra håndholdte verktøy og kjøretøy
- Veiledning og oppfølging av nybygg (byggesak) og renovering av bygg
- Bruk av verneutstyr og arbeidstøy
- Opplæring i yrkeshygieniske tema, deriblant: varmt arbeid, stoffkartotek, kjemikalieeksponering, risikovurdering, verneutstyr og avvik mfl.
Er du usikker på hvilke typer arbeidsmiljøfaktorer dine ansatte utsettes for og hvordan dette påvirker helsen?
Da kan vi hjelpe deg!
Dette er noen av de ofte stilte spørsmålene vi hjelper bedriftene våre med å løse:
- Har vi et etablert stoffkartotek hvor det finnes sikkerhetsdatablader (SDS) for alle merkepliktige kjemikalier? Må dette oppdateres?
- Er alle kjemikaliene merkepliktige? Og skal de da inn i stoffkartoteket?
- En eller flere ansatte sier at de har symptomer grunnet dårlig inneklima. Hva kan vi gjøre med dette?
- Hva er det vi må ha risikovurdert hos oss? Hvem skal delta i denne prosessen? Hvorfor er risikovurdering viktig?
Vår yrkeshygieniker foretar nødvendige kartlegginger, målinger og rådgivning etter behov. Vi er opptatt av godt samarbeid med bedriftene og skreddersyr alle kartlegginger og løsninger. I etterkant av en kartlegging er vi opptatt av å levere faglige og lett forståelige rapporter som vil være nyttig i deres videre arbeid med å utvikle et godt og forsvarlig arbeidsmiljø. Vi gir gode råd i forhold til hva som kan forbedres og hva som er nødvendig å utbedre etter loven samt ulike faglige standarder.
e2 Helse er opptatt av å bistå bedrifter og deres ansatte sik at alle er friske og effektive. Dette er fordi “Fornøyde folk yter mer”. Våre kunnskaper om lovverk og forskning på arbeidsmiljø vil gi dere nødvendig kunnskap for å foreta best mulig arbeidsmiljø hos dere.
For mer informasjon ta kontakt med avdelingsleder yrkeshygieniker James Thorpe. Han er utdannet biokjemiker med spesialisering innen proteinkjemi, pedagogikk og realfagsdidaktikk. Han har også jobbet som lærer og er opptatt av å veilede og formidle faget på en forståelig måte for alle i virksomheten deres.