Ektepar gikk ned over 32 kilo og ble kvitt diabetes type 2

«For oss var mat i fokus og det var ikke en helg hvor vi ikke slo til med god mat, feite og gode sauser, og vin var et must. I ukedagene var det hverdagskost, men ofte ble det overspising og rett på sofaen etter måltidene. Det var ingen trening, og etter som tiden gikk ble vi mer interessert i å sitte foran tv`n enn å aktivisere oss. Vekten økte på oss begge. Vi forsøkte med diverse dietter, men det resulterte i at vi etter kort tid gikk mer opp i vekt enn hva den var før vi begynte.

Etter et besøk på e2 Helse i forbindelse med helsesjekk på jobben, ble det konstatert diabetes type 2. På grunn av dette, sammen med andre dårlige blodprøver, fikk jeg tilbud om å prøve Eurodiet, og jeg fikk med konen min Kari også. Vi hadde ikke hørt om Eurodiet tidligere, så vi fikk forklart hva dette gikk ut på, og hva vi kunne forvente av vektreduksjon.

Vi startet med Eurodiet og e2-metoden i februar 2015. Kari skulle redusere vekta fra 78 kg til 66 kg, og jeg skulle redusere fra 106,5 kg til 86,5 kg. Etter bare få dager merket vi forandringer. Å følge opplegget var enkelt, produktene var velsmakende og varierte, og dette sammen med masse gode grønnsaker gjorde prosessen enkel. Med god oppfølging fra e2 Helse gikk reduksjonen greit for oss begge.

I april, etter to måneder, var vekten redusert med 10 kg på Kari, og 18 kg på meg selv. Da gikk vi over i fase tre. Denne fasen skulle vise seg å være den vanskelige. Fristelsene var mange, men med god oppfølging fra e2 Helse, samt samtaler med andre i samme situasjon, gikk dette også greit. Vekta ble redusert til litt under det som var planlagt for oss begge, og den kan variere noe, men ikke slik at det blir skremmende.

Etter vektreduksjonen opplever Kari mindre smerter i ledd, bedre energi, og alt arbeid lettere å utføre. Jeg har ikke diabetes type 2 lenger, har sluttet med medisiner mot høyt kolesterol og magesyre, og blodtrykksmedisiner er halvert. Søvnapnè (pustestopp om natta) er også borte. Formen er mye bedre enn tidligere, energien og lysten til å få ting gjort er tilbake, og gleden av å gå på jobb er der i fullt monn.

Inntak av måltider er omtrent det halve av hva vi spiste tidligere, vi nyter maten på en god måte, og vi har endret på en del av kosten. Tidligere spiste vi masse poteter, men nå er det bare èn til to poteter i uken. Poteter er heller erstattet med masse gode grønnsaker, og brød er erstattet med knekkebrød.

Å gjennomføre opplegget, samt følge rådene vi fikk fra e2 Helse, har lært oss å tenke på en helt annen måte, og dermed også hva vi handler inn av mat. Oppfølgingen fra e2 Helse har vært veldig bra, og det har vært med på å få til et bra resultat for oss begge to.»

Kari Kristiansen (66) og Gjert Olaf Kristiansen (64)