Martin har praksis hos e2 Helse

Mitt navn er Martin Heierstad og jeg er 24 år. Jeg er nå på mitt fjerde og siste år som fysioterapistudent. Jeg har tatt utdanningen på Saxion University i Nederland, samme universitet som Susanne her på e2 Helse gikk på. I desember 2019 var jeg tre uker i praksis hos e2 Helse. I tillegg til kunnskapen jeg fikk der erfarte jeg at det var mangel på menn i klinikken. Jeg endte derfor opp med å søke praksis her i år også, heldigvis fikk jeg lov til å komme tilbake. Fra mandag 1.september til fredag 19. november er jeg igjen i praksis hos e2 Helse for å se og lære enda mer om hvordan det er å jobbe i klinikken.

Jeg er oppvokst på gård i Re og har alltid vært glad i idrett. Jeg har spilt fotball hele livet, og er fortsatt aktivt for Re FK. Ved siden av fotball, jobb og praksis bruker jeg mye tid på ulike aktiviteter. Utifra sesong og vær går det i alt fra styrketrening og løping til vindsurfing, snowboarding, kajakkpadling, langrenn og padel tennis. Da Covid-19 kom for fult og stengte ned samfunnet begynte jeg å lage en treningsplass i skogen hjemme på gården. Treningsplassen ble laget ved hjelp av en motorsag, noen jekkestropper og et par gamle gjenstander fra låven. Plassen bidrar fortsatt med å holde venner, familie og naboer i aktivitet.

2021- Martin ute-1

2021- Martin ute 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg til snart fullført bachelor i fysioterapi har jeg gjennomført og bestått en Minor i manuellterapi og sportsfysioterapi som er en halvtårs spesialisering, jeg har også fullført FIFA Medical Network som dreier seg om behandling av idrettsskader. Ved siden av praksisen hos e2 Helse jobber jeg som fysioterapeut for akademiet til Sandefjord Fotball (G16 og G19). Der er jeg med 3-4 økter i uka. Mine oppgaver under øktene er hovedsakelig å lede skadeforebyggende trening, diagnostisere skader og lage planer for opptrening der det er nødvendig. På kampdag behandler jeg spillerne med behov, sørger for at de får en god oppvarming og tar meg av eventuelle nye skader som oppstår.

Det er flere grunner til at jeg valgte å studere fysioterapi. Fysioterapi har helt siden barndommen vært en aktuell retning da idretten alltid har vært en viktig del av livet mitt. I perioden fra jeg var 16 til 21 år var jeg veldig plaget med skader, alt fra vanlige overbelastningsskader til ankelbrudd og kragebein ut av ledd. Jeg besøkte da ulike fysioterapeuter for å få hjelp og veiledning med skadene. Den dag i dag husker fortsatt det første møtet med alle fysioterapeutene, noe som i etterkant har påvirket valget av utdanning. Etter videregående gikk jeg Hærens befalsskole før jeg startet å jobbe i Forsvaret. Stillingen min var todelt. Den ene delen av stillingen gikk ut på å ha det administrative ansvaret for alt personell i kompaniet, mens den andre delen gikk ut på å lære opp og trene vernepliktige. Her fikk jeg erfaring med både praktisk og administrativt arbeid. Jeg trivdes godt med kombinasjonen av å jobbe administrativt og praktisk samtidig som jeg syntes det var veldig moro å lære bort ting. Denne erfaringen var den siste faktoren som fikk meg til å søke fysioterapiutdanning.

Jeg har ennå ikke bestemt meg 100% for hvilken retning jeg har lyst til å gå som fysioterapeut. Foreløpig trives jeg svært godt med en kombinasjon av klinikk og idrett. Jeg håper at jeg i løpet av året i praksis tilegner meg ny faglig kunnskap og erfaring som kan hjelpe meg med å bestemme retning for videre utdanning/jobb. Samtidig som jeg er hos e2 Helse skriver jeg bacheloroppgave. Den handler om hvordan man kan bli kvitt kroniske ryggplager ved hjelp av enkle øvelser. Øvelsene er basert på en treningsmetode kalt «Proprioceptive Neuromuskular Facilitation» (PNF), noe som høres veldig avansert ut, men som består av enkle øvelser. Jeg har hatt med en frivillig pasient på prosjektet som har vart i 4 uker. Pasienten har hatt god effekt av prosjektet og har nå mindre smerter og mer overskudd i hverdagen.

2021- Martin - e2 fotballen

2021- martin - Kingspan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021- Martin - Kreftforeningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er veldig fornøyd med oppholdet hos e2 Helse så langt. I klinikken har jeg vært mest med fysioterapeutene Susanne og Anette for å lære hvordan de tenker, tester og behandler pasientene. Jeg har i det siste hatt noen pasienter på egenhånd med bistand fra Susanne eller Anette og gjennomført gruppetimer med kreftforeningen. Ved siden av å være med fysioterapeutene har jeg også fått et innblikk i bedriftshelsetjenesten, og hvordan resten av helsepersonellet og de administrative jobber. Jeg har blant annet fått være med på et bedriftsbesøk der vi møtte HMS-lederen til Kingspan. Det jeg liker spesielt godt med e2 Helse er samarbeidet mellom de ulike fagmiljøene. Jeg har et inntrykk av at de ansatte her er gode til å hjelpe hverandre og dele erfaringer på tvers av fagmiljøene til pasientens beste. I lunsjen sitter praten lett, noe jeg mener er viktig i arbeidshverdagen.

Ønsker dere alle en god høst!

2021- martin profil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hilsen Martin
15.10.21