Livet jeg aldri trodde jeg kunne få

Våren 2019 var jeg 21 år. Jeg var en kraftig jente på 98,9 kg (164 cm høy), følte meg sliten, utmattet, hadde dårlig selvtillit og hadde nesten lyst til å gi opp livet. Jeg sov mye, bare å gå opp en trapp var et tiltak. Gleden var borte. Det er ikke sånn man skal ha det når man er ung og har hele livet foran seg.

Litt motvillig ble jeg med mamma på et informasjonsmøte hos e2 Helse. Det handlet om å få hjelp til å endre livsstilen. Det høres klisje ut, men det skulle vise seg at dette ble vendepunktet for meg.

Ja, jeg var tvilende til om jeg ville klare dette og hva ville det kreve av meg, men jeg fikk hele veien god støtte og hjelp fra e2 Helse og det motiverte meg til å fortsette. På e2 Helse fikk jeg veiledning av helsepersonell og det føltes trygt. Jeg fikk tilpasset et skreddersydd opplegg, startet på diett og i takt med at vekten gitt ned kom mestringsfølelse og selvtillit.

Nå, etter å ha gått ned 30 kilo har jeg det helt topp! Jeg klarer ikke å beskrive hvor mye bedre livet mitt har blitt. Dette er det beste jeg har gjort for meg selv.

Det er nå nesten 2 år siden jeg tok valget som endret livet mitt. Hvis jeg stiller meg spørsmålet om hvordan jeg har det i dag så er svaret mitt, helt fantastisk! Ja, det har vært utfordringer underveis. Jeg har gått noen runder for å bli trygg på hva jeg kan spise uten å være redd for å gå opp i vekt igjen. Mange lurer sikkert på hvordan jeg klarer å holde vekten stabil når det er så mye som frister. For meg har det fungert å ha en plan på hva jeg spiser til frokost, lunsj, middag og kvelds og handle en gang i uken. Måltidene trenger ikke å være komplisert og ta lang tid å lage. Det handler om å ha rutiner som man holder seg til, slik unngår jeg usunne alternativer. Det tok meg en god stund å venne seg til, men nå er kropp og hode skjerpet.

Jeg har også laget meg en treningsplan. Fysisk aktivitet har blitt en viktig faktor for meg for å oppnå mitt mål om et sunt og godt liv. Jeg trener fast 3 ganger i uken, løper eller går på ski. I tillegg er jeg ofte ute og går tur.

Tankegangen min har endret seg. Jeg har fått et nytt syn på livet og hvem jeg vil være. Den nye meg er blid, stolt, sterk og positiv, alltid klar til å ta i et tak. Jeg gir aldri opp hvis jeg virkelig ønsker noe. Alt kan mestres på en eller annen måte. Når jeg er ute og løper så går jeg inn i min egen tenkeboble. I den boblen er jeg den flinkeste og beste til lå mestre det jeg vil. Der diskuterer jeg med meg selv alt av mat, det jeg har fått til, og det jeg ønsker å få til. Slik blir dagen min fantastisk!

Min strategi og mitt fokus høres kanskje strengt ut, men det føles ikke sånn for meg. Alt er litt uvant og vanskelig i starten, som så mye annet, men det blir mye enklere etter hvert som man får satt seg inn i de nye rutinene. Jeg angrer i hvert fall ikke ett sekund på at jeg tok dette steget.

Mitt budskap til deg som føler deg stor og som ikke trives: Søk hjelp nå, det vil du aldri angre på. Ta kontakt med de fine folkene på e2 Helse så får du hjelp videre.

Emilie Mathisen, 22 år.

 

Ønsker du å vite mer om e2 Helses behandlingstilbud kontakt oss HER

2020-12-kosthjelpen med alle ansatte

Les også: