Dry needling

Dry needling er en type behandling hvor vi bruker svært tynne nåler til å behandle triggerpunkter i muskulaturen. Triggerpunkter er spente bånd i muskler som kan generere smerte. Denne smerten kan oppstå på grunn av belastning over tid, og spesielt eksentrisk og statisk belastning er en vanlig årsak til triggerpunkter i muskulatur. Dette igjen kan føre til nedsatt sirkulasjon i muskulaturen som vil være med på å utvikle triggerpunkter. Ved dry needling sikter vi på å behandle dypt i muskelen (intramuskulært) og på den måten trigge en kjemisk forandring i muskelen (normalisere triggerpunktet) og dermed redusere smerte.

Dry needling er en behandlingsmetode man har brukt siden 50 og 60 tallet. Siden den gang har man gått fra å injisere cortison, til å injisere lokalbedøvelse, så saltvann, til nå å bare stikke nål. Dette er også grunnen til at det heter «dry needling», fordi de ikke injiserer noe.

Dry needling brukes ofte sammen med andre behandlingsmetoder for å oppnå størst effekt. Det kan brukes sammen med trykkbølge, manipulasjon, massasje og trening. Ved dry needling prøver vi å oppnå det vi kaller «local twitch response», som er en lokal sammentrekning i muskulaturen. Dette kjennes ofte ut som en type krampe eller leamus følelse i muskelen. Det er denne reaksjonen som fører til de kjemiske forandringene i muskulaturen vi er ute etter.

Hva opplever du etter behandling?
Det er svært vanlig å oppleve reaksjoner etter behandling. Dette kan være stølhet eller ømhet, tretthet. Dette skjer oftest etter de første behandlingene. Disse reaksjonene går stort sett over etter et par dager.

Dry needling kan være en effektiv behandlingsmetode på for eksempel tennisalbue, nakke- og skuldersmerte, hodepine, hoftesmerter og lyskesmerter, og mange vil oppleve bedring etter få behandlinger.