3 råd for enkel og sunn sommermat

Benytt deg av de gode grønnsakene som sommeren har å tilby. Her kommer noen tips:)

Fennikelsalat
1 eple og 1 fennikel, rives grovt på rivjern. Krydre med salt og pepper og server som tilbehør til grillmat.

Bakte cherrytomater
Ca 200 gr. cherrytomater deles i 2 og legges på stekebrett/stekefolie. Ringle litt god olje over, krydre med salt og pepper. Bakes i ovnen eller på folie på grillen. Strø over friske hakkede urter på slutten av steketiden.

  1. Tilbered maten på grillen. Da reduseres også bruken av fett.
  2. Lag grillspyd – varier med fisk, fugl, kjøtt og forskjellige grønnsaker.

Grillspyd

Tips til gode dressinger:

Tzatziki

  • 1 agurk
  • 1/2 ts salt
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 1 ss olivenolje

Litt pepper og sitronjuice

Riv agurken med den grove siden av rivjernet og skvis ut all væsken – dryss over saltet og la det stå i mens du blander resten. Press hvitløk og ha i yoghurten, sammen med en spiseskje olivenolje. Tilsett agurken og smak til med pepper og sitronsaft.

Vinagrette

  • 2 ss eddik eller annen syrlig væske
  • 2 ss sennep (dijonesennep)
  • 1 1/2 ss honning
  • 1-2 ss friske urter, løk og hvitløk
  • 1 dl Extra virgin olivenolje
  • 1 klype salt og litt nykvernet pepper

Basilikumdressing

  • ½ boks lettrømme
  • 2 hvitløksfedd, presses med hvitløkspresse
  • 1 neve frisk basilikum, finhakkes
  • La stå ca 1 time i kjøleskapet.

Nyt maten, sommeren og hverandre. Stress ned!

Blomstereng