Benytt deg av de gode grønnsakene som sommeren har å tilby. Her kommer noen tips:)
Fennikelsalat
1 eple og 1 fennikel, rives grovt på rivjern. Krydre med salt og pepper og server som tilbehør til grillmat.
Bakte cherrytomater
Ca 200 gr. cherrytomater deles i 2 og legges på stekebrett/stekefolie. Ringle litt god olje over, krydre med salt og pepper. Bakes i ovnen eller på folie på grillen. Strø over friske hakkede urter på slutten av steketiden.
- Tilbered maten på grillen. Da reduseres også bruken av fett.
- Lag grillspyd – varier med fisk, fugl, kjøtt og forskjellige grønnsaker.
Tips til gode dressinger:
Tzatziki
- 1 agurk
- 1/2 ts salt
- 1 fedd hvitløk
- 3 dl gresk yoghurt
- 1 ss olivenolje
Litt pepper og sitronjuice
Riv agurken med den grove siden av rivjernet og skvis ut all væsken – dryss over saltet og la det stå i mens du blander resten. Press hvitløk og ha i yoghurten, sammen med en spiseskje olivenolje. Tilsett agurken og smak til med pepper og sitronsaft.
Vinagrette
- 2 ss eddik eller annen syrlig væske
- 2 ss sennep (dijonesennep)
- 1 1/2 ss honning
- 1-2 ss friske urter, løk og hvitløk
- 1 dl Extra virgin olivenolje
- 1 klype salt og litt nykvernet pepper
Basilikumdressing
- ½ boks lettrømme
- 2 hvitløksfedd, presses med hvitløkspresse
- 1 neve frisk basilikum, finhakkes
- La stå ca 1 time i kjøleskapet.
Nyt maten, sommeren og hverandre. Stress ned!