Høst + innekos = rødbetsuppe

Ingenting smaker så godt som varm suppe på høsten. Vi anbefaler alle å prøve vår deilige rødbetsuppe.
Suppe passer til de fleste anledninger og kan serveres som lunsj, forrett og hovedmåltid.
Rett og slett godt, enkelt, sunt og billig. Bedre blir det ikke! 

Rødbetsuppe (4 pers)

  • 2 løk
  • 2-4 hvitløksfedd
  • 2 gulrøtter
  • 4 rødbeter
  • 1 sellerirot
  • 1 pose bladspinat
  • Litt eplesidereddik
  • 1 l. buljong/kraft (vegetar/kjøtt)
  • Vann så grønnsakene dekkes
  • Fersk bladpersille og en klatt Creme fraiche (lett) til servering

 

Hakk løk og hvitløk. Stek løken i en panne/gryte til den er blank og myk, ha i hvitløk på slutten. Skrell og del opp grønnsakene i terninger. Ha i alle grønnsakene sammen med løk og hvitløk i en gryte/kjele og la det surre i noen minutter. Tilsett buljongkraft og vann. Vannet skal akkurat dekke grønnsakene. Kok opp la småkoke en times tid. Tilsett bladspinat. Smak til med 1 ss eplesider eddik og salt etter behov. Miks suppen med stavmikser til du får ønsket konsistens, (helt glatt eller med noen småbiter). Serveres med en klatt creme fraiche og hakket bladpersille.

 

Tips: Server gjerne med Cottagecheese rundstykker ved siden av. Da får du med en kilde til proteiner. (se egen oppskrift på rundstykker vår blogg).